Kurum Adı : Ahmet Buhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Adres : Gürsel Mahallesi Işıklı Sokak No 15 Kağıthane İstanbul

VİZYON

MİSYON
Türk Milli Eğitim Sisteminin temel ilke ve amaçları doğrultusunda öğrencilerimizi sağlıklı düşünebilen, öğrendiklerini uygulayabilen, çevresine duyarlı, biz bilincine sahip olarak yetiştirmek ve hayata hazırlamak, kurumumuzun temel vizyonudur.

BAŞARILAR
1)- 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı liseler arası Türkiye Turnuvası İstanbul 4. olarak mücadele ettik. 2)- 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda münazara yarışmasında il birinciliği.

Öğretmen Sayısı : 47
Rehber Öğretmen Sayısı : 2
Öğrenci Sayısı : 500
Öğretim Şekli : TAM GÜN EĞİTİM(TEKLİ)
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.30-15.30
Derslik Sayısı : 30 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 1 Müzik Sınıfı Sayısı : 1
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : 0
Pansiyon Bilgisi : YOK
Isınma Şekli : KALORİFER-DOĞALGAZ

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK 3,9 km.
Ulaşım : Avcılar-Mecidiyeköy metrobüsünün Ok Meydanı Hastanesi durağına 5 dakika yürüme mesafesindedir.( Şişli´deki Metrobüs ile metronun birleştiği durağa metrobüs ile bir durak mesafededir.)Şişli Kağıthane istikametinde 48H otobüsleri Çağlayan durağında inilerek 8 dakika yürüme mesafesindedir. Ayrıca okulumuza Seyrantepeden 65A ile de ulaşım sağlanabilmektedir. Taksim Kağıthane Güzeltepe istikametindeki 48N otobüsleri yine Çağlayan durağında inilerek ulaşılır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Gürsel Mahallesi Işıklı Sokak No:15 Kağıthane / İSTANBUL

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 75

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR